Een curry is fantastisch en kent vele variaties. Van mild en romig, naar heet en gekruid.

Mijn versie is een tussenweg, qua pittigheid, maar daarom niet minder gekruid.

 

Het samenspel tussen de kruiden, de kokosmelk en de gebrande kokos, maakt het een mooi gerecht, dat met vele verschillende bijgerechten kan worden gegeten.

Een curry heeft wel een behoorlijk boodschappenlijstje, maar als je je kruidenrek op orde hebt, dan kom je al een heel end.

 

Wat heb je nodig?

- 4 kippendijen, zonder bot en zonder vel (in mooie stukken gesneden;

- een pastinaak in stukken gesneden;

- een ui in halve ringen;

- een bolletje Chinese knoflook;

- een rode peper in ringetjes;

- een theelepel gemalen koriander;

- een theelepel gemalen kurkuma;

- een theelepel chilipoeder;

- een theelepel gemalen laos;

- een halve theelepel gemalen komijn;

- twee theelepels gemalen knoflookgranulaat;

- een theelepel gemalen paprikapoeder

- twee theelepels gemalen gember

- een theelepel gebroken gedroogde chili's;

- een theelepel venkelzaad;

- een theelepel fenegriek;

- een theelepel mosterdzaad;

- de zaden uit 5 of 6 cardemonpeulen;

- 200 ml kokosmelk;

- 200 ml water;

- 100 gram geraspte kokos;

- scheutje zonnebloemolie;

- zout en peper naar smaak.

 

Het is niet ingewikkeld. Bak de kip stevig aan in de olie en voeg de pastinaak toe. Bak deze even mee.

Als je dan het uitje, rode peper en de knoflook toevoegt, gaat het al snel lekker ruiken in huis.

 

Als alles lekker is aangebakken, hou dan het vuur nog even hoog en voeg de kruiden en specerijen toe. Bak deze even mee.

Blus het mengsel af met het water en de kokosmelk. Laat alles lekker sudderen op laag vuur en roer af en toe om.

Rooster in een kleine koekenpan de geraspte kokos totdat deze mooi licht bruin is.

Voeg dit toe aan je curry, om het geheel te binden. Je curry is klaar als alles warm en gaar is en je huis gevuld is met de heerlijke geur.

 

Simpel toch...