Mijn versie van de Griekse Boerensalade begint met een lekkere dressing en veel mooie verse rauwkost. Alles wordt afgewerkt met een flinke portie feta, de bekende Griekse kaas, die een lekkere zoute smaak aan de salade geeft.

 

Het geheel is lekker fris en past goed bij een stevig vleesgerecht, of iets met een romige of kaassaus.

 

Vitamientjes zijn je vriendjes, dus maak deze eens.

Voor de dressing:

- 2 eetlepels rode wijnazijn;

- 4 eetlepels olijfolie;

- 1 theelepel knoflookgranulaat;

- 1 theelepel zout;

- 2 theelepels suiker;

- 1 theelepel gedroogde tijm;

 

Meng eerst de azijn met de suiker, het zout, knoflookgranulaat en tijm. Roer dit goed door, tot de zout en suiker zijn opgelost.

Voeg dan al roerend, beetje bij beetje de olijfolie toe.  De dressing is dan klaar.

 

De rest van de salade is een kwestie van lekkere dingen verzamelen. De basis van de Griekse Boerensalade is in principe rode ui, tomaten en komkommer. Voor deze salade heb ik 1 rode ui, een komkommer en 3 tomaten gebruikt.

Daarbij heb ik wat IJsbergsla en wat groene en zwarte olijven toegevoegd.

Na alles lekker met de dressing te hebben gemengd, heb ik een pakje feta verdeeld over de salade.

 

Ach het is geen hogere wiskunde, maar wel erg lekker!