We kennen allemaal wel een cocktail...

De screwdriver is misschien wel de bekendste, simpel te maken, door wodka en jus d'orange te mengen.

 

De Baco en andere mixjes zijn eigenlijk (hoe simpel ook) een cocktail.

 

En de Negroni is de nieuwste hype op cocktail gebied.

Hoewel nieuw... De Negroni werd 99 jaar geleden (1919) voor het eerst gemixt in Caffé Casoni in Florence.

 

De Negroni is simpel te maken en erg lekker tegen de dorst.

De bitters maken het een uitzondering op de mierzoete cocktails die je vaak geserveerd krijgt en geloof me, je proeft dat er drank in zit.

 

Orson Wells schreef er ooit over: "The bitters are excellent for your liver, the gin is bad for you. They balance each other."

 

Kortom geen reden om het niet te doen.

 

 

De Negroni maak je op de volgende manier:

Doe wat ijs in een cocktailshaker en schenk daarin 30 ml gin, 30 ml Campari en 30 ml Martini Rosso.

Schudt de shaker tot de drank goed gemixt en ijskoud is. Schenk het in een tumbler met wat ijsklontjes en garneer het met een stukje sinaasappelschil.

 

Doe er een roerstaafje bij en klaar is je Negroni. Voor mij echt een zomercocktail!