Snelle, frisse en lekkere salade. Een aanrader als verfrisser bij zwaardere gerechten.

 

Maak een dressing van een scheut witte wijn azijn, een theelepel zout, twee theelepels suiker, een snufje zwarte peper, een snufje uiengranulaat, een snufje knoflookgranulaat en wat gedroogde tijm.

Meng het goed door.

 

Snipper een klein uitje fijn en doe dit door de dressing. Ik had nog wat zoete puntpeper over. Deze heb ik ook fijn gesneden en er doorheen gedaan.

 

 

Pak een dunschiller en schil één plakje van de courgette af. Dit plakje kan weg. Het is voornamelijk de schil en die is taaier dan de rest.

 

De rest van de courgette, schil je plakje voor plakje af met de dunschiller. Zorg dat je niet ver doorgaat aan kant. Stop als je de zaadlijst hebt bereikt en draai de courgette een kwartslag. Dan kun je weer vrolijk verder.

 

Voeg de courgette toe aan de dressing, roer alles voorzichtig maar goed door en laat het een uur of 2 staan.

Lekker bij de Vlaamse Stoverij, of de Daging Pedis.