Ik ben een broodliefhebber. Zelf gebakken, of gewoon gekocht. Voor dit simpele recept heb ik een afbakbrood gebruikt... Een ciabatta.

 

Deze heb ik afgebakken, zoals de verpakking het voorschrijft, want wie ben ik, om daar tegenin te gaan.

 

Tijdens het afbakken, hebben mijn en ik samen een lekkere rub gemaakt.

 

Voor de rub hebben we 4 eetlepels olijfolie vermengd met twee theelepels knoflookgranulaat, twee theelepels gerookte paprikapoeder, een theelepel uienpoeder, een theelepel gedroogde chiliflakes en wat grof zeezout.

 

De afgebakken ciabatta hebben we in de lengte doorgesneden en beide kanten ruim besmeerd met het mengsel van olijfolie en kruiden.

 

Het brood is vervolgens nog een minuut of 8 de hete oven (220 graden Celsius) in geweest.

Als het uit de oven komt, moet het heel even afkoelen om krokant te worden, maar dan heb je ook wel wat.

 

Gewoon een keer doen. Als je niet van pittig eten houdt, laat je de chiliflakes gewoon weg.

Het is jouw ding, jij bent de baas, ik geef alleen maar tips!