De wortel in al zijn eenvoud...

Met dit receptje wordt de wortel naar een ander (lees: beter) level getild en het is gewoon heel makkelijk. Met een beetje tijd en fantasie maak je er iets moois van. Dit staat binnen 20 minuten op tafel...

 

Voor dit heerlijke bordje eten heb je het volgende nodig (voor 3 personen):

600 gram wortel (in halve schijfjes van 5 millimeter dikte gesneden);

Knoflookpoeder (1 theelepel)

Kerriepoeder (2 theelepels)

Chili-flakes (1 1/2 theelepel)

Zwarte peper en zout naar smaak

Krieltjes

Kip dijenfilet

Flesje lekker bier

Mosterd

Honing

 

Bak de krieltjes op middelhoog voor mooi goudbruin en gaar.

Kruid de kip met peper en zout bak deze aan in een koekenpan en doe hier wat honing en mosterd bij.

Schenk een flesje lekker bier bij de kip en laat dit lekker inkoken tot een glanzende dikke jus.

 

Roerbak de worteltjes in een wok met zout, peper, knoflookpoeder, kerriepoeder en de chili-flakes op hoog vuur en blus dit na een paar minuten af met wat water. Gaar de worteltjes, tot het water volledig is verdampt. Als het goed is, zijn ze mooi zacht en gaar.

 

Dit is geen hogere wiskunde, maar wel een mooie manier van worteltjes eten.