Gisteren hebben we weer wat zwaarder getafeld. De spareribs waren lekker, maar na zoiets zwaar lust ik wel een lekker fris toetje.

 

Voor dit schaaltje lekker hebben we het volgende gedaan:

 

In een blender hebben gaan 200 gram blauwe bessen, een halve liter Griekse Yoghurt en de rasp van een sinaasappel.

Dit hebben we lekker glad laten draaien en daarbij een klein kneepje honing.

 

De sinaasappel hebben we vervolgens rondom geschild en tussen de vliezen de partjes er uit gesneden.

 

Vervolgens hebben we 200 ml slagroom lobbig geklopt, met een theelepel suiker en een scheutje vanille-extract.

Als dit klaar is, heet het Chantilly-cream. klinkt deftig. Moet je gewoon op je menu zetten.

 

Het mengsel van de blauwe bessen en de yoghurt hebben we over de schaaltjes verdeel. Een mooie klodder Chantillly-cream er op, garneren met de sinaasappelpartjes en wat druifjes en een lekker kneep honing voor een mooie volle smaak. Voor de verwennerij en het leuke uitzicht, wat hagelslag en serveren maar.

 

Lekker fris na een zware maaltijd en goed voor de vitamines. Ja ik weet het... Ook voor de vettigheid, door de dikke yoghurt en de Chantilly-cream, maar vooral lekker fris...