Ik heb wel eens een flesje BBQ-saus gekocht, maar dat is het steeds net niet. Te zoet, te zuur, te dun te dik.

 

Na wat denkwerk en speurwerk, ben ik tot mijn eigen recept gekomen en daar ben ik best tevreden mee.

Als je dan ziet hoe simpel de bereiding is, dan laat je je niet meer tegenhouden, toch?

 

 

Het begint met 300 ml tomatenketchup, die doe je in een steelpan. Vervolgens gaat er een flinke scheut Appelcider-azijn bij en dan gaan we er wat lekkere dingen er bij doen.

Het vloeibare rookaroma en het gerookte paprikapoeder geven de saus een mooie diepe rooksmaak. Dit is eenvoudig online verkrijgbaar en voegt echt iets toe aan je gerechten.

Van de droge ingrediënten voeg ik een eetlepel toe aan het mengsel van 3oo ml tomatenketchup, 50 ml Appelcider Azijn en 2 á 3 eetlepels rookaroma. Ik breng het mengsel langzaam aan de kook en laat alles een minuut of 20 pruttelen. De saus moet dan nog even afkoel, en dan is het alweer klaar.

 

Je kunt zelf andere smaken toevoegen aan je saus of de verhoudingen aanpassen naar je eigen voorkeur.

 

De saus is na het maken ongeveer 10 dagen goed te bewaren in de koelkast.

Makkie en lekker!

 

Make your own!