Vongole.... Het lievelingseten van mijn zoon...

 

We eten dit met een lekkere pasta. De keuze is deze keer gevallen op spaghetti in een romige, licht pittige saus.

 

Omdat mijn vrouw niet zo'n liefhebber is van eten uit de zee, maken we voor haar dan een stukje gegrilde kip.

 

Wat heb je nodig? Niet te veel. Een beetje geduld en....

 

 

 

 

 

 

1200 gram Vongole (voor 2 personen);

400 gram pasta (in dit geval spaghetti);

4 sjalotjes;

knoflook naar smaak;

tijm, kervel en oregano;

chiliflakes naar smaak

200 ml room

bouillonblokje (kip)

zwarte peper en zout,

Voor de kip ook nog wat honing

 

Fruit op laag vuur de sjalotjes en knoflook in wat olijfolie en voeg hier de tijm, oregano en kervel aan toe. Laat dit met het bouillonblokje even meebakken en blus het dan af met ongeveer 200 ml water. Kook het geheel in tot er bijna geen vocht meer over is.

Voeg de room toe en laat de saus rustig inkomen tot de gewenste dikte.

 

Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim kokend, gezouten water.

Kruid de kip naar smaak met zout, zwarte peper, wat knoflookpoeder en wat oregano en tijm.

Grill de kip in een grillpan, en schenk, een minuutje voor de kip klaar is, een klein beetje honing over de kip. Dat geeft een beetje kleur, glans en een lekker smaak.

 

Doe de vongole, 5 minuten voor de pasta gaar zou moeten zijn, in een hapjespan met een scheutje water. Controleer wel of ze allemaal gesloten zijn. Als er een open schelpje tussen zit, tik dit dan even op het aanrecht. Als de schelp sluit, dan mag ie in de pan, zo niet, gooi deze dan weg. Zet de pan op hoog vuur en breng alles aan de kook.

De vongole zijn gaar als de schelpen geopend zijn. Schep ze met een schuimspaan uit het kookvocht,

 

Als de pasta beetgaar is en de saus mooi ingekookt, giet de pasta dan af en meng deze door de saus.

 

Serveer alles lekker warm en eet smakelijk.

Het wordt niet veel makkelijker dan dit.