Deze simpele salade is een lekkere aanvulling op je maaltijd. Vooral bij pasta of een lekkere steak komt dit mooi van pas.

 

In een paar stappen, maak je deze salade en maak je de maaltijd compleet!

 

Wat heb je nodig?

2 rode paprika's;

1/2 sjalotje;

1 eetlepels rode wijn azijn;

3 eetlepels olijfolie;

1/2 theelepel zout,

2 eetlepels suiker;

1/2 theelepel knoflookgranulaat;

1/2 theelepel gedroogde chiliflakes.

 

Prik de paprika's stevig op een vleesvork en hou ze dichtbij een flinke gaspit op je fornuis. Draai de paprika's langzaam rond, totdat deze zwart geblakerd zijn. Doe de paprika's in een druk- en sluitzak en doe deze dicht. Laat de paprika's even stomen.

 

Snij ondertussen het halve sjalotje in dunne ringetjes en doe dit in een kommetje. Voeg de azijn, olie, zout, suiker, knoflookgranulaat en chiliflakes toe. Roer dit goed door elkaar en zet het even aan de kant.

 

Haal de paprika's uit het zakje en schraap met een mesje de zwart geblakerde schil van de paprika's af.

De paprika's zijn, als het goed is, lekker zacht geworden en ruiken heerlijk zoet.

 

Snij de paprika's door midden en haal de kern en de zaadjes er uit. Snij de paprika in reepjes en leg ze in de dressing. Roer het allemaal even goed door, voeg eventueel een beetje zwarte peper naar smaak toe.

Als je dit even laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. Maak het dus gewoon in de ochtend en zet het 's avonds op tafel.

 

Makkelijk he?