De BBQ Pork Sandwich is gewoon een lekker broodje. Met zorg en aandacht en vooral veel geduld gemaakt.

 

Het begint met de keuze van een lekker broodje.

Zo'n broodje hoort in ieder geval wit te zijn, knapperig en vers.

 

Wij hebben gekozen voor een heerlijk Turks broodje met sesam- en nigellazaad.

Naast het vlees, wordt het broodje belegd met twee BBQ-sauzen en komkommer. Maar natuurlijk niet te veel komkommer, want we zijn geen barbaren natuurlijk.

 

Het varkensvlees wordt gerookt, op dezelfde manier, als de Shortribs. Mocht je je geheugen willen op frissen over het gebruik van de smoker, kijk dan even bij het recept voor de Shortribs.

 

Het vlees gaat eerst in een natte marinade en wordt vlak voor het smoken ingewreven met een dry-rub. Je kunt je voorstellen, dat dat alleen meer mooie smaken oplevert.

 

Dat komt je sandwich alleen maar te goede.

 

Maak indruk met de BBQ Pork Sandwich!

 

Ik heb voor 4 goed belegde sandwiches een stukje varkensnek gebruikt van ongeveer 400 gram en dit gemarineerd in:

- 50 ml appelsap;

- 50 ml sinaasappelsap;

- 50 ml ketjap manis;

- 50 ml zoute ketjap ;

- 1 eetlepel knoflookgranulaat;

- 1 eetlepel uiengranulaat;

- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder;

- 1 eetlepel gerookte chipotle chili;

- 2 eetlepel donkere basterdsuiker.

 

Dit heb ik een nachtje in de koelkast laten marineren. Dat helpt echt bij het op smaak brengen van het vlees.

De volgende ochtend haal ik het vlees uit de marinade en doe ik de dry-rub op het vlees.

De dry-rub bestaat uit een eetlepel knoflookgranulaat, selderijzout, gerookt paprikapoeder, uiengranulaat en chilipoeder.

Daar wordt het vlees ruim mee ingewreven en dan gaat het minimaal 2 uur op de smoker. Ook hier zal een mooie bark op komen, die alleen maar meer smaak geeft.

Aan een stukje varkensnek zit gelukkig wel wat vet. Vet is belangrijk voor de smaak en voor het mals houden van het vlees.

Het zal tijdens het smoken lekker weg smelten, dus maak je niet te veel zorgen.

Na het smoken, gaan we het vlees afgaren in de oven. Doe het vlees in een schaal of pan, die hoger is dan het vlees. Omdat je het geheel gaat afdekken, mag het er niet bovenuit steken.

 

Giet ongeveer 300 ml cola bij het vlees in de schaal en dek deze goed af met aluminiumfolie.

Zet het geheel in de voorverwarmde oven (110 graden Celsius), en laat alles lekker langzaam garen in ongeveer 2 uur tijd.

 

Als het vlees mooi gaar en zacht is, dan kan het in blokjes worden gesneden en kunnen de broodjes worden belegd.

Snij het broodje open en besmeer de onderkant met de Classic BBQ Sauce en leg daar wat schijfjes komkommer (die je natuurlijk aanmaakt met een lekkere dressing), dan lekker ruim vlees er op en aftoppen met de Mississippi Comeback BBQ Sauce.

 

Koppel je kaken los van elkaar en neem een flinke hap van de geweldige BBQ Pork Sandwich.