SPAGHETTI & MEATBALLZZZZ. Dit is zo'n Classic uit de Amerikaanse keuken.

Ik heb even getwijfeld... Nee niet of ik het moet maken, of wanneer, maar waar plaats ik het. Bij de pastagerechten, de vleesgerechten...

 

Maar twijfel is niet goed, dus geplaatst in mijn favoriete voedselgroep, de vleesgerechten.

 

Maar goed, niet echt Italiaans, maar wat is dit lekker zeg....

 

Ik ben dol op koken, maar voorlopig koop ik mijn pasta gewoon in de winkel. Ik maak het dus niet zelf.

Wel let ik op, welke pasta ik koop. Voor mij is de pasta van De Cecco echt de beste. Iets duurder dan de andere merken, maar echt de moeite waard. Voor een mooi bord pasta, gebruik ik tussen de 125 en 150 gram pasta per persoon.

 

Dit kook ik in ruim kokend en gezouten water, net een minuutje korter dan op de verpakking staat. Zo is de pasta lekker al dente en kan het nog mooi in de saus worden doorgeroerd, zonder te slap te worden.

 

Wat heb ik verder nog nodig?

500 gram rundergehakt;

3 tot 4 soeplepels basis pastasaus

2 eidooiers;

2 1/2 eetlepel paneermeel;

Snufje zout;

Zwarte peper naar smaak (maar niet te weinig);

1 theelepel knoflookgranulaat;

1 theelepel uienpoeder;

1 theelepel chiliflakes;

Parmezaanse kaas.

 

Het maken van gehaktballen is geen hogere wiskunde. Het is een kwestie van 'everybody in the pool'. Vermeng alles in een kom. Als het vermengd is, is het klaar. Niet te lang door blijven kneden en knijpen. Dat maakt de structuur van het vlees kapot.

Na het mengen kun je van het mengsel ongeveer 8-10 ballen draaien. Draai ze niet te klein, om uitdroging tijdens de bereiding te voorkomen.

 

Braad de Meatballzzzz aan in wat olijfolie en boter, voor een nog betere smaak.

Ik doe de ballen na het aanbraden in een braadslee, met een laagje water (vingerkootje diep, behalve als je hele grote handen hebt, dan hou je 1 1/2 centimeter aan) en gaar ze, in 20 minuten, verder in de oven die ik heb voorverwarmd op 180 graden Celsius. Daarna haal ik ze uit de braadslee en laat ik ze geheel afkoelen. Kan dus gewoon 's morgens klaar gemaakt worden of de dag er voor. Heb je het 's avonds lekker makkelijk.

 

Als het water voor de pasta aan de kook komt, doe ik de Meatballzzzz in een pan, schep de basis pastasaus er bij en verwarm deze op middelhoog vuur. Als de saus te ver inkookt, verdun je deze met wat water, of je voegt iets meer saus bij. Als de pasta gekookt is, giet je deze af en meng je de pasta door de saus.

 

Verdelen over de deelnemers en een beetje geraspte Parmezaanse kaas maakt het af.

That's all!