Kippendijen zijn zoveel lekkerderderder dan kipfilet. Het blijft sappig en zacht en het smaakt gewoon beter.
Voor de BBQ van dit weekend hebben we de kippendijen in een Indiase marinade gelegd. Gewoon een uurtje of drie in een mengsel van yoghurt en lekkere kruiden.
Daarna op hoog vuur afgrillen op de hete plek van de BBQ en de smaak is werkelijk fantastisch. Het lijkt een beetje op de Tandoorikeuken, maar dan niet gebakken in de super hete Tandoori, maar op de BBQ.
De marinade bestond uit een scheutje zonnebloemolie, een theelepel knoflookgranulaat, gemalen korianderzaad, gemalen komijn, selderijzout, cayennepeper en paprikapoeder. Dat met een flinke eetlepel dikke volvette Turkse yoghurt vermengd. De marinade is flink ingemasseerd bij het kippenvlees en vervolgens in de koelkast laten marineren.
De kippendijen kunnen best wat hitte hebben. Leg ze dus op een hete plek van de BBQ en grillen ze mooi gaar. Draai de dijen pas om als deze niet meer aan de grill plakken, anders trek je ze helemaal stuk en dat is zonde.
Met een 10 tot 12 minuten zijn de dijen gaar en kun je serveren.
Het is dus niet ingewikkeld. Geen excuus meer om het zelf niet eens te proberen.
Je gaat het kunnen en je gaat het lusten.