Ik heb het gedaan. Ik heb mijn profiel op Facebook verwijderd. In de komende 90 (!) dagen verwijdert Facebook alles wat ik er de afgelopen jaren op heb gezet. Uiteraard heb ik voor het nageslacht wel even een kopie van mijn archief opgeslagen.

 

Hiermee komt een eind aan jarenlang dagelijks gebruik van deze vorm van Social Media, waar ik veel op heb gedeeld. Vakantiefoto’s, foto’s van het eten dat wij thuis maken, reisverslagen van de Mannenweekenden met mijn zoon, vreugde en verdriet, frustratie en blijdschap, alles deelde ik.

Door de toenemende reclames en de berichten over de aanwezigheid van Facebook in alles wat we doen, werd het de laatste tijd meer een ergernis, dan de uitlaatklep, waar ik Facebook voor gebruikte.

 

Bewust heb ik gekozen voor een ander moment dan de ‘Bey Bey Facebook-actie’ van Lubach, omdat dat niet mijn drijfveer is geweest om te stoppen. Ik was het al een tijdje zat.

Ik heb mijn Twitteraccount nog wel aangehouden, maar ik zal me nu op mijn eigen website gaan uiten. Wellicht krijg ik minder ‘likes’ en wordt er minder gereageerd en gedeeld, maar het is wel mijn website, waar ik mij uitleef met wat ik leuk vind. Het delen van recepten, het schrijven van blogjes over de tripjes met mijn zoon, recepten en andere zaken, waar ik het over wil hebben.

 

Zal ik dingen missen? Ik denk in het begin zeker, want zo werkt het. Als je iets dagelijks gebruikt, voor langere tijd, krijg je ontwenningsverschijnselen. Er zullen dingen gebeuren, die ik zou willen delen, maar gelukkig heb ik nog andere mogelijkheden om dingen op te schrijven en te delen.

 

Vandaag maak ik weer een lekkere maaltijd klaar en zet de recepten dan weer op de site.

Varkenshaasje, met gorgonzolasaus, gebakken aardappelen, boontjes en een Griekse salade.

 

Alles zelfgemaakt en alles vers.

Deze week is er ook nog eens een doos met nieuwe inspiratie bezorgd door de pakketdienst.

 

Ik heb heerlijke Mexicaanse gedroogde chilipepers binnen gekregen. Inspiratie voor zelfgemaakte Hot Sauce en Mexicaanse gerechten vechten om voorrang, dus ik ga me er mee vermaken!

 

 

 

Komt dat zien! En dit alles zonder gegevensroof op www.ditleesttochniemand.nl.