Briefje voor mijn zoon

Nou jongen, daar ben ik weer... Je vader...

 

Je bent vanaf afgelopen donderdag officieel een puber. De basisschool is afgesloten, inclusief Musical en uitzwaaimoment op het schoolplein.

 

Na vijf lastige eerste jaren op andere basisscholen, heb je de laatste drie jaren een prachtige tijd gehad op OBS De Steven. Je spreekbeurt over je Asperger heeft veel begrip opgeleverd en steeds meer klasgenoten zagen in dat je een prima gast bent. Sociaal, hulpvaardig en grappig.

 

Vooral op OBS De Steven had je een meester die het in je zag zitten. Een directeur die je heeft zien groeien en je daar de credits voor gaf. Het was goed voor je zelfvertrouwen en je hebt hun geloof en vertrouwen meer dan waargemaakt.

 

De lessen op de I-Pad, het wisselen van lokalen en lessen van vakdocenten, waren voor jou een mooie ervaring en een goede opstap naar je middelbare school.

 

Dat je in de Musical een best grote rol op je nam, verbaasde mij best, want je bent best verlegen. Je tekst had je snel in je hoofd en je deed het geweldig. Je was de oude mopperkont tijdens de musical. Gelukkig heb je thuis een goed voorbeeld van een oude mopperkont, dus de uitvoering was een eitje. Je weet waar je uitdaging ligt, en je gaat die niet uit de weg.

 

Je bent gegroeid in de afgelopen 2 jaar. Heel erg gegroeid. Je eigen wil is sterk, je zelfvertrouwen gegroeid en het puberexamen heb je cum laude afgelegd. Je rolt met je ogen, zucht, steunt en 'Tsssssssst' heel erg goed. Je hebt inmiddels een mooie verzameling jeugdpuistjes en behoorlijke wildgroei aan haar...

 

En toch blijf je mijn Lievelingskindje. Af en toe zoek je ons op voor een knuffel, een beetje steun als het even lastig wordt.

En dat vind ik fijn. Ik weet dat je straks naar de middelbare school gaat en dat die momenten wat minder vaak of helemaal niet voor gaan komen. Geeft niks hoor... Ik snap dat wel.

 

Je hebt het goed gedaan. Je hebt zoveel stappen gemaakt en je gaat straks nog meer stappen maken. Je mag naar de school waar je zo graag naar toe wil. Waar je zo fijn hebt kennisgemaakt met de school, de mentoren, klasgenoten, waar je proeflesjes en masterclasses hebt gevolgd. Je gaat straks naar het Gymnasium. Wat meester in jou zag, wat jij graag wil en wat mama en ik je zo ontzettend gunnen.

 

Maar zoek me nog eens op, op de bank, samen even een knuffel en vraag me om hulp bij je huiswerk. Niet voor Wiskunde, want IK BEGRIJP ER NIKS VAAAAAAAAAN!

 

Ik wil en zal je helpen. Op de basisschool kwam het je aanwaaien, maar nu moet je aan de bak. Vraag om hulp, op school en thuis... Wij zijn er voor je! Ook als je het zwaar hebt, juist als je het zwaar hebt...

 

HHEVVJ

<3SMMMMMMMMMMMMAK<3

XXX

Papa