(Ooster)Burendag

Gisteren was het Burendag. Leuk initiatief, maar ik heb er niks mee. Dat ligt niet aan het het begrip Burendag, maar aan mijn buren.

 

Dit jaar hebben wij gekozen om Burendag te gebruiken voor een bezoek aan onze Oosterburen. We zijn op en neer naar Duitsland geweest. Lekker brunchen en boodschappen doen.

 

Een ritje van ongeveer 90 minuten en we zijn er.

Papenburg is onze vaste bestemming en we beginnen altijd met een uitgebreide brunch bij Backhaus Hoppmann.

Een uitgebreid assortiment van lekkere belegde broodjes en broodjes om mee naar huis te nemen.

En dat alles voor een zeer sportieve prijs en met een glimlach bediend.

Het bovenstaande rondje, twee broodjes per persoon, een latte macchiato, een grote koffie en een sapje voor onze zoon en een grote zak met broodjes voor thuis, koste ons nog geen € 20,00. Maar dat is niet eens het belangrijkste... Die 'Service with a smile' is belangrijk. Het geduld en begrip voor ons, verre van, vlekkeloze beheersing van het Duits en de dankbaarheid voor een fooitje, maken het af.

Daarnaast smaken de broodjes heerlijk, zijn ze goed belegd en is de koffie prima.

 

We zitten lekker een half uurtje te smullen en dan ruimen we onze lege bordjes en kopjes op, om de Kaufland in te gaan...

De Kaufland is een Supermarkt, maar dan aan de doping. Een enorme winkel, waar je echt meer kan kopen, dan de Nederlandse Supermarkten.

Naast de normale buurtsuperspullen, kun je er terecht voor vers vlees, vleeswaren en kaas, drank, elektronica, hobbyspul, feestartikelen, de lijst is eindeloos.

 

Als we merken dat de boodschappen die wij graag bij de Kaufland kopen, aan het opraken zijn, dan kijken we of er mooie aanbiedingen zijn. Wij gaan vooral voor de verse dingen, zoals vlees en groenten en natuurlijk de lekkere dingen. Drankje, hapje e.d.

 

Deze week was het aanbod helemaal in ons straatje.

We hebben mooi vlees gekocht. Het vlees is vers en de kwaliteit prima. We hebben nog nooit een zeperd gehad.

 

Eenmaal thuis hebben we dat in mooie porties verdeeld en gevacumeerd in de vriezer gedaan.

We hebben de vriezer weer mooi vol en we hebben ons weer prima vermaakt in Papenburg.

Wat ons betreft een prima invulling voor Burendag.

Overigens worden wij iedere keer uitgeroepen tot de knapste mannen van de wereld, die zich altijd keurig gedragen, als er een foto wordt gemaakt.

 

Ja we zijn een stel keurige heren en we weten hoe het 'heurt'...