Toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik regelmatig uit drinken in Oud-Sloten in een Snookercentrum.

 

Halverwege de nacht van vrijdag op zaterdag op weg naar huis, kwam ik door Osdorp. De bakker op Tussenmeer was dan bezig met het vullen van de winkel voor de nieuwe dag.

 

Met een maatje klopte ik dan op de achterdeur en ik bestelde een lekker kaas-/uienbrood.

Voor een paar piekies liep ik de verdere weg naar huis, te knagen aan een lekker warm brood.

 

Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dat lekkerder vond dan die broodjes shoarma, waar iedereen voor ging.

 

Tegenwoordig maak ik een kaas-/uienbrood lekker zelf. Alles begint met een standaard brooddeeg.

Dit verdeel ik in twee gelijke stukken en vorm deze in een vorm die lijkt op de kaas-/uienbroden van vroeger. Dan gaat er een laagje (in halve ringen gesneden) uien op, waar ik de rand vrijlaat. Op de uien gaat lekkere belegen of extra belegen kaas en dan bak ik het brood in de voorverwarmde oven op 200 graden, in ongeveer 20 minuten gaar.

 

De randen laat ik vrij, omdat daar dan een mooie korst op komt.

 

Dit is erg lekker als bijgerecht op tafel,(bijvoorbeeld bij de tomatensoep) of als tussendoortje bij de lunch.

Het is eigenlijk geen recept, maar wel erg lekker en makkelijk.

 

Moet je ook eens doen.