Dit is eigenlijk geboren uit restjes en een verloren blikje croissantdeeg in de koelkast.

 

Ik had wat gehakt over en een half uitje. In de koelkast stond een blikje croissantdeeg en ons kruidenrek is altijd geduldig.

 

Het gehakt is door zoonlief lekker pittig gekruid, met een theelepel chiliflakes, een theelepel gedroogde uienstukjes, een theelepel cayennepeper een theelepel, gerookt paprikapoeder een theelepel vers gemalen zwarte peper, snufje zout en een theelepel gerookte gemalen chipotlepepers. Even laten staan en toen op hoog vuur rul gebakken.

 

Het halve uitje is in blokjes gesneden en bij het gehakt gevoegd en lekker meegebakken, met een paar fijngehakte teentjes knoflook en wat knoflookpoeder.

 

Een halve eetlepel tomatenpuree is een minuutje meegebakken en het geheel is afgeblust met een half glas water, zodat er een klein beetje saus om het vleesmengsel ontstaat.

 

We hebben de lapjes croissantdeeg op de stippellijn van elkaar afgesneden en op drie van de lapjes een schepje pommisitair chutney gesmeerd. Daarna een lekker lag van het gehaktmengsel er op geschept  (laat de randen vrij!)en het met een volgend lapje deeg afgedekt en dichtgedrukt.

 

Na een minuut of 20 in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius, was het pakketje klaar.

 

Je kunt natuurlijk spelen met de kruiding. Het hoeft niet speciaal pittig te zijn. Het kan ook de Italiaanse kant op (tomatensaus, in plaats van chutney), of misschien wel iets zoets, dan begin je met een laagje jam...

 

Ook dit is gewoon weer een basisreceptje, waar jij (in je eigen keuken) de baas over kunt zijn.