Als mijn zoon moet tennissen, dan houdt de planning van de tennislessen geen rekening met etenstijden. Ik weet het, we moeten het er eens over hebben.
Maar dat betekent vaak wel, dat we iets makkelijks eten.
Mijn vrouw (De Geliefde Leider) maakt dan vaak een broodje hete kip. Makkelijk, snel en erg lekker.
Ze heeft de onderhandelingen niet makkelijk gemaakt voor me, maar ik heb toestemming om het recept op deze site te plaatsen. Voorwaarde is wel, dat niemand dit leest... Nou dat komt goed uit.
Ze begint met het snijden van wat kippendijen. Lekker vlees is dat. Blijft mals tijdens het bakken en droogt niet uit.
Dan gaat er wok op het vuur en in een beetje olie, bakt ze een flinke klodder Javaanse sambal aan.
Als deze lekker aangebakken is, gaat de kip er bij en deze wordt op hoog vuur aangebakken. Daarna gaan de kruiden er bij.
Een flinke theelepel knoflookgranulaat, cayennepeper, gemberpoeder, gedroogde chiliflakes, snufje gemalen komijn en gemalen koriander. Een scheutje zoute en zoete ketjap. Dit wordt lekker meegebakken en dan afgeblust met een beetje water. Er ontstaat een soort sausje, dat bijna helemaal wordt drooggekookt, zodat er alleen nog wat aan het dijenvlees hangt.
Aan het eind gaat er nog een extra schep Javaanse sambal bij.
Ondertussen bakt De Geliefde Leider wat pistoletjes af en deze worden rijkelijk belegd met de lekkere kip.
Soms, als ik met goed heb gedragen, krijg ik er wat rode uien pickle bij, of wat augurk.
Lekker hoor!