Licht soepje, lekker pittig en veel smaak.

Chicken Noodlesoup is een soepje met een Oosters tintje.

 

Ik heb het al eerder gemeld. Kippensoep heeft veel goede eigenschappen en komt voor op alle continenten en kent vele variëteiten.

 

Naast de stevige Hollandse Kippensoep is de Aziatische versie met noodles één van de favorieten hier in huis.

Het is een pittige soep, met heerlijke zachte noodles, een gekookt eitje, sappig kippenvlees en een knapperig garnituurtje van Indisch gekruide frietjes en gebakken uitjes.

 

 

Iedere soep begint met een lekkere vers getrokken bouillon. Voor een kippensoep gebruik je natuurlijk kip als basis. Deze keer een hele kip. Deze gaat in een ruime pan, met wat grof gesneden wortel een hele ui, wat peperkorrels, verse knoflook en verse gember. Normaal zou ik bleekselderij in de pan doen, voor die echte soepgeur in het huis, maar helaas, er was geen bleekselderij in huis.

 

Als alternatief hebben we wat stellen van onze maggiekruid toegevoegd aan de pan. Maggiekruid is een veelzijdig kruid dat het goed doet in onze tuin en lekker groeit. Het heeft een sterke geur, een beetje als een bleekselderij, maar dan net iets krachtiger.Het is goed voor de lever en de nieren en heeft een zuiverende werking. Erg gezond dus.

We hebben een paar van de lange stelen afgespoeld en de bladeren er af gehaald. De stelen zijn in de pan gedaan.

Het geheel is afgedekt met koud water. Let wel, er zit nog geen zout in de pan.

Zet de pan op het kleinste vlammetje van je fornuis en laat de bouillon lekker langzaam trekken. Deze keer heb ik de pan 4 1/2 uur op het vuurtje laten staan. Vervolgens heb ik de kip uit de pan gevist en deze goed uit laten lekken.

Ondertussen de bouillon door een fijn vergiet afgegoten en opgevangen in een kleinere pan. In deze pan wordt de soep verder afgekruid en afgemaakt.

 

De resterende bouillon heb ik in een tweede pan gedaan. Hierin worden de noodles gegaard.

Kook ondertussen een ei (hard gekookt) per persoon.

 

Als de kip wat is afgekoeld, pluk dan het vlees er in mooie lange vlokken van het karkas en leg dit even apart op een schaaltje.

 

Doe in de bouillon voor de soep wat soepgroenten, warm deze goed door en kruid de soep voldoende af.

Breng de bouillon die je apart hebt gehouden voor de noodles aan de kook. Doe de noodles er in, zet het vuur uit en doe de deksel op de pan. In 5 minuten zijn de noodles gaar en klaar voor gebruik, dus gaan we de soep opbouwen.

Neem een lekkere ruime soepkom en doe een laagje zoute sojasaus op de bodem.

Als je van pittig eten houdt, dan kun je er een theelepel van je favoriete sambal bij doen. Pas wel op, want de pit van de sambal, wordt versterkt door de hete soep. Als je niet zo'n fan bent van heet eten, laat je de sambal gewoon achterwege.

 

Schep wat van de bouillon en soepgroente in de kom, gevolgd door een bergje noodles. Daarop leg je de heerlijke sappige stukjes kip, het eitje en tenslotte garneren met de frietjes en gefruite uitjes.

 

Zeer lekkere lichte maaltijd voor als je het hele weekend zwaar getafeld hebt, of gewoon omdat het lekker is.

 

Je weet het: 'If you try it, you might like it!'