Ik ga je volgen... (Blogje voor Justin)

Ik hoop dat je nog eens omkijkt.... Terugdenkt aan je tijd bij Ajax. Ajax is mijn club Justin. Niet jouw club, want je bent 19 jaar en na amper anderhalf jaar in Ajax 1 keer jij de club je rug toe.

 

En dat doe je niet chique...

 

Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht. Jouw zaakwaarnemer is niet chique. Jouw zaakwaarnemer heeft 20% van jouw transferrechten in bezit. Als je je contract had uitgediend, had hij zijn centjes misgelopen.

 

Je wilde niet verlengen, want er waren wat zaken die je irriteerde bij Ajax. Geloof me Justin, er zijn al jaren dingen die mij irriteren bij Ajax, maar dat betekent niet dat het niet meer mijn club is.

 

Je wilde meer waardering van Ajax. Een eventueel nieuw contract moest van jou een grootverdiener maken binnen de mooiste club van Nederland. Toen bleek dat je daar nog niet voldoende voor had gepresteerd, kwam het verlossende woord. Je zou vertrekken.

 

Dat je voor een buitenspeler in 44 wedstrijden 12 doelpunten had gemaakt en 9 assists hebt gegeven, is hoe leuk je ook kan voetballen, echt niet buitensporig goed.

Jouw geluk is, dat je concurrent voor de positie op links zich nog dwarser gedroeg. Anders had je waarschijnlijk nog minder wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen.

 

Je irriteerde je aan de vele trainerswisselingen bij Ajax.

3 trainers in 2 seizoenen is ook niet het toonbeeld van stabiliteit. Het feit dat deze beslissingen zonder overleg met jou en Mino Raiola zijn genomen, zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan jouw vertrekwensen.

 

Je bent rond met AS Roma. Jouw nieuwe club, nieuwe liefde, het nieuwe logo op een shirt dat je gaat kussen als je gescoord hebt. Bij AS Roma hebben in de afgelopen 10 jaar slechts 9 trainers gewerkt. Trainer Di Francesco is nu een jaar in dienst en wordt nu al de Arsene Wenger van AS Roma genoemd.

Ik hoop dat je niet over het hoofd hebt gezien, dat als je daar wil scoren, dat je eerst moet schieten. En om te schieten, moet je eerst worden opgesteld. En daar zit denk ik de crux van dit verhaal, beste Justin.

 

Ik denk niet dat je veel zal gaan spelen bij de nieuwe vrienden van ome Rino in Rome.

Italianen spelen van huis uit niet veel met buitenspelers. Ze betalen best prima, maar je bent toch voetballer? Je wil toch spelen?

 

Ik vrees dat er 3 scenario's mogelijk zijn.

Het eerste is dat AS Roma de clubcultuur en -geschiedenis vergeet en een elftal bouwt, rondom het nieuwe Nederlandse 19-jarige troetelkind van Rino Maiola. Ze kiezen massaal de aanval, via de vleugels en een zeer aanvallend middenveld.

Ik ga er echter vanuit, dat AS Roma zijn huiswerk wel heeft gedaan. Je denkt toch niet dat ze de club in handen geven van iemand, die na 44 wedstrijden zo weer de deur uit kan lopen.

 

Het tweede scenario is dat jij (na wat invalbeurten in het begin van het seizoen) op de bank of de tribune belandt en daar pas weer af komt, als je meewerkt aan een verhuurconstructie met clubs als Genoa, Parma, Southampton en dergelijke.

Ik denk namelijk niet dat ome Rino het in zijn hoofd haalt, om bij AS Roma in een gesprek met de trainer of de voorzitter, speeltijd voor je te eisen.

 

Als laatste... Ik kan het volledig mis hebben, maar dat lijkt me sterk.

 

Ik ga je dus volgen Justin. En over 44 wedstrijden weten we wie er gelijk heeft.

Ik, of je zaakwaarnemer... Want ik denk niet, dat jou veel gevraagd is.